Porovnání kreatinových suplementů značky Sponser

Kreatin slouží ke zvýšení síly a výkonu sportovců a je nejčastěji užívanou látkou na poli kulturistiky, vzpírání, ale v poslední době i vytrvalostních sportů (zvýšení síly ve finiši).

Účinkům, vlastnostem, způsobům užívání a typům kreatinu se podrobně věnujeme v blogovém článku: "Kreatin není jen pro sportovce. Zjistěte, co od něj můžete očekávat a jak jej správně používat." V tomto článku jsme se rozhodli zaměřit se více na konkrétní produkty s kreatinem, které na eshopu nabízíme, abychom vysvětlili, v čem se liší, a pomohli Vám při výběru kreatinového suplementu. Nyní si řekneme jen základní informace o kreatinu: co je to kreatin a k čemu se používá:

Kreatin je látka, která se přirozeně vyskytuje především ve svalech (asi 95% celkových zásob) a kterou rovněž přijímáme v naší stravě, zejména v mase a rybách.

Kreatin nám poskytuje energii při krátkých, maximálně intenzivních sportovních aktivitách. Rychlost produkce energie z kreatinu je velmi vysoká, ale kapacita zásob kreatinu ve svalu pro provedení maximální intenzity cvičení je omezena na 8-10 sekund. Kreatinové přípravky dokáží zvýšit zásoby kreatinu ve svalech, a tím následně zlepšit i výkon při vysoce intenzivním cvičení.

Screenshot 2024-05-02 at 11-39-24 SPONSER® SPORT FOOD 🇨🇭 (@sponsersportfood_com) • Fotky a videa na Instagramu

 

Kreatin je jednou z nejprobádanějších látek v oblasti suplementů pro sportovce a je velmi dobře snášen.

Kreatin má povolená následující zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Zvyšuje fyzickou výkonnost při po sobě jdoucích krátkodobých intervalech vysoce intenzivního fyzického výkonu. Příznivého účinku se dosáhne při suplementaci minimálně 3 g kreatinu denně.

 

  • Každodenní konzumace kreatinu může zvýšit účinek silového tréninku na sílu svalů u dospělých osob ve věku nad 55 let. Příznivého účinku se dosáhne při přívodu 3 g kreatinu denně ve spojení se silovým tréninkem, který umožňuje postupné zvyšování zátěže a který by se měl provádět alespoň třikrát týdně po dobu několika týdnů s intenzitou nejméně 65 %–75 % maximální zátěže na jedno opakování.

 

KREATIN CZ

 

Kreatin rozhodně patří mezi oblíbené suplementy v rámci nabídky značky SPONSER. Švýcarská sportovní výživa SPONSER nabízí špičkové produkty (nejen) pro sportovce a jsme hrdi, že je naše společnost Halbich s.r.o. výhradním dovozcem pro Českou republiku.

Značka SPONSER poskytuje 3 produkty s kreatinem:

 

Naši zákazníci se nás často ptají,  jak se tyto produkty mezi sebou liší a v čem jsou jejich přednosti. Podrobný popis složek je uveden u každého produktu na našem eshopu. Níže navíc můžete najít přehlednou tabulku, kde porovnáváme kreatinové doplňky stravy značky SPONSER.

Ani s jedním produktem jistě nešlápnete vedle. Všechny splňují nejvyšší kritéria z hlediska kvality a biologické dostupnosti (více o zárukách kvality SPONSERU najdete v blogovém článku). Věříme, že s nimi budete spokojeni a maximálně podpoříte svůj sportovní výkon.

 

rozdíly 3

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.